Keşan Postası Reklam Ver
Tarım

Bakan “Açıklanan fiyatların kabul edilebilir tarafı yok!”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği’nden tepki: “Açıklanan fiyatların kabul edilebilir tarafı yok!”   İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Bakan, yeni sezon çeltik fiyatlarına sert bir dille tepki gösterdi. Açıklanan rakamların..

Bakan “Açıklanan fiyatların kabul edilebilir tarafı yok!”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği’nden tepki: “Açıklanan fiyatların kabul edilebilir tarafı yok!”

 

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Bakan, yeni sezon çeltik fiyatlarına sert bir dille tepki gösterdi. Açıklanan rakamların üreticinin beklentilerinin çok altında kaldığını belirten Bakan, bu tablonun sürdürülebilir olmadığını vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu.

“ARTAN MALİYETLER KARŞISINDA ÇIKIŞ YOLUMUZ KALMADI”

Üreticinin her geçen gün katlanan girdi maliyetleri altında ezildiğine dikkati çeken Hüseyin Bakan; mazot, gübre, ilaç, sulama, arazi kirası ve işçilik giderlerindeki önlenemez artışlara işaret etti. Bakan, mevcut durumla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hızına yetişemediğimiz maliyet artışları karşısında maalesef bu işin içinden çıkabilmemiz mümkün değil. Açıklanan fiyatlar tam anlamıyla bir fiyaskodur ve üreticinin emeğini hiçe saymaktadır. Bu fiyatların kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur.”

“YANLIŞ HESABIN ANKARA’DAN DÖNECEĞİNE İNANIYORUZ”

Bafra’daki üreticilerin yaşadığı sıkıntılara ve gösterdikleri tepkilere de değinen Bakan, üreticinin sabrının taşma noktasına geldiğini belirtti. Tepkilerini dile getirirken sağduyuyu elden bırakmadıklarını ifade eden Hüseyin Bakan, şöyle devam etti:

“Bafralı üreticilerimiz gibi yolu kapatmamız dört saatimizi almaz. Ancak bizler sağduyulu bir şekilde, duyarlı yöneticilerimizin bu yanlış hesabı görüp açıklanan fiyatları yeniden gözden geçireceklerine inanıyoruz. Yanlış hesabın Ankara’dan döneceğine olan inancımız tamdır.”

YETKİLİLERE YENİDEN DEĞERLENDİRME ÇAĞRISI

Üreticilerin alın terinin karşılığını alabilmesi ve çeltik üretiminin sekteye uğramaması adına fiyatların acilen güncellenmesi gerektiğini belirten Hüseyin Bakan, Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili tüm yetkililere seslenerek fiyatların ivedilikle yeniden değerlendirilmesini talep etti.

ERDOĞAN DEMİR

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL