İlgi Yapı İnşaat Keşan Postası Reklam Ver
Siyaset

Emekliler Sendikası yöneticilerinden Yeni Parti’ye ziyaret

Özkaynak: “Emeklilerin MHP’lisi de, CHP’lisi de, AK Parti’lisi ve bütün partililer eziliyor” Erkut, “Biz emekliler olarak bölgemiz milletvekillerine sesleniyoruz Keşan’daki emekliler olarak sorunlarımıza sahip çıkmalarını istiyoruz” Tuna “Talepleriniz tamamen bizim..

Emekliler Sendikası yöneticilerinden Yeni Parti’ye ziyaret

Özkaynak: “Emeklilerin MHP’lisi de, CHP’lisi de, AK Parti’lisi ve bütün partililer eziliyor”

Erkut, “Biz emekliler olarak bölgemiz milletvekillerine sesleniyoruz Keşan’daki emekliler olarak sorunlarımıza sahip çıkmalarını istiyoruz”

Tuna “Talepleriniz tamamen bizim taleplerimizdir. Sevgili başkanın dediklerinin hepsine biz Yeni Parti olarak imzamızı atıyoruz.”

 

Emekliler Sendikası temsilcileri geçtiğimiz Cumartesi günü Yeni Parti Keşan İlçe Yönetimi’ni ziyaret ederek burada da yaptıkları basın açıklaması ile emeklilerin sorunlarını aktardılar.

Birleşik Emekliler Sendikası Keşan Şube Başkanı Faik Göktaş, Birleşik Emekliler Sendikası Kurucu Üyesi Burhanettin Özkaynak, Birleşik Emekliler Lüleburgaz Şube Başkanı Birol Topal, Birleşik Emekliler Kurucu Üyesi Taner Günerbüyük, Lüleburgaz Şube Yöneticisi Vedat Kıyılar, Emekliler Birleşme Dayanışma Derneği Keşan Şubesi Başkanı Bayram Erkut, Yeni Parti Keşan Şube Yöneticileri Yılmaz Tuna, Hasan Özer ve İbazel Karataş ile bir araya gelerek, yeni yönetim kurulunu tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Burhanettin Özkaynak emeklilerle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün hem sizleri ziyaret etmek, hem de sorunlarımızı, sıkıntılarımızı paylaşmak için geldik.

Bir de bu Cumhurbaşkanının konuşması var. İşte “emeklileri önümüzdeki yıl başlangıcında rahatlatacağız” diye bir demeci var. Biz buna da karşı çıkıyoruz. Biz hemen emeklilerin ekonomik durumunu bugün, yani bugün çözüm bulmasını istiyoruz. Ve gelecek yılda verilecek zam oranının gerçek enflasyon değerinde verilmesini talep ediyoruz.

Biz Birleşik Emekliler Sendikası ve derneğimiz, aynı zamanda kardeş derneğimiz olarak Trakya şu anda Trakya şube yönetimleri burada, buradalar. Pınarhisar gelemedi, rahatsızdı ama gönülleri bizimle.

Bir de son günlerde gazetecilerin üzerinde basın üzerinde yapılan baskıyı ve içeri yurtsever gazetecilerin, içeri alınan yurtsever gazetecilerin derhal bırakılması da talep ediyoruz sendika olarak.

Çünkü onlar bizim sesimiz, kulağımız. Onlar olmadığı zaman ne bizim sesimiz duyulur ne de partilerin sesi duyulur. Kimsenin sesi duyulmaz. Demokrasinin zaten gereği bana göre temel taşı basındır. Basın sustuğu zaman herkes susar.

Sendika olarak taleplerimiz bunlar bugün ve partilerimize de onları ilettik zaten. Onlar da bize gayet olumlu karşıladılar, sağ olsunlar. Onların da problemi aynı zaten yakın birbirimiz. Hepimiz emekliyiz. Partilerde de olsun, derneklerde de olsun. Biz zaten hiçbir partinin arka bahçesi değiliz, olmayız ama bize bir adım gelen partiye biz iki adım gideceğiz diye bir şiar edindik ve bunu kurduğumuzdan beri söylüyoruz. İçimizde her partiden insan var çünkü biz sendikayız. Kimse bizim sendikamıza giremez, alınmaz. Sen farklı görüştesin da çünkü hepimiz eziliyoruz. Yani MHP’lisi de, CHP’lisi de, AK Parti’lisi de eziliyor. Çünkü onlarda da var emekli arkadaşlar kardeşlerimiz. Bir gün onları da tabii ki kazanacağız, onlar da görecek gerçekleri. Gördüler çoğu zaten.

Basınımıza da, sağ olsun hiç bizi yalnız bırakmıyor. Basın devamlı yanımızda, Medya gazetesi. Onlara da teşekkür ederiz. Eylemlerimiz devam edecek. Eğer sonuç alamazsak, istediğimiz sonucu alamazsak gerekirse mitingleri de düzenleyeceğiz, hepsini yapacağız.

Trakya olarak yani bölge olarak ne yapabiliriz? Nasıl birlik beraberliği sağlayabiliriz? Bir de biz bunun peşindeyiz. Yani bizim de dağınıklığımız var. İşte Tüm Emekli-Sen var, biz varız, Disk Emekli-Sen var. Niye ayrıyız kardeşim? Ben bunun daha önce onlara da gittim. Dedim bu birlikteliği sağlayalım. Önce eylemde birlik, sonra örgütsel birlikte olur. Ama önce bir kere birbirimize güveneceğiz. Eğer biz birbirimize güvenmezsek, tabii işte adam istediği zammı verir, istediği zammı vermez. Dolayısıyla örgütlü kesin olmamız lazım. Örgütlü bir şekilde.

Tabii ki, işte onun için örgütlüğümüzü bozmadan bunu yapabilir miyiz diyoruz? Ama maalesef 100 kere görüşmüşümdür, bildirdim. Birlik, birlik, birlik. Siz gelin ama Ahmet gelsin, hayır. Örgütsel olarak birlikten bahsediyorum ben. Tabii ki hepimiz birbirimize destek vereceğiz. Ama sendikalar birleşmediği süreçte cılız cılız sesler çıkıyor. Keşan’da 5 kişiyle çıkıyoruz, İstanbul’da 6 kişiyle çıkıyoruz. Olur mu? Yakışır mı? 13 milyon, 16 milyon emekli var bu üst Türkiye’de. Keşan’ın yüzde 80’i emekli şu anda. Çok doğru.

Yani ben çünkü biliyorum mahalleden biliyorum. Kime sorsam emekli. E bu ne olmalı yani? Çıktık mı sesimiz gür çıkar. Birlik olursak o çekiyor bir tarafı, bu çekiyor bir tarafı olmaz. İstişarelerimiz devamlı olmalı. Disiplinli bir şekilde görüş alışverişimizi hep beraber bir şekilde devam etmeliyiz. Aynen. Çünkü beraberinde örgütlü toplum da gelir. Sokağa da gidebiliriz. Çünkü bizler sokaklar bizim en demokratik haklarımızdır. Gerekirse haklarımızı orada arayacağız”

Yılmaz Tuna’da konuşmasında şunları söyled: “Talepleriniz tamamen bizim taleplerimizdir. Sevgili başkanın dediklerinin hepsine biz Yeni Parti olarak imzamızı atıyoruz. Gereken şey mücadelemizi onlarla beraber omuz omuza vermeyi kesin kabul ediyoruz. Bu zaten bizim kırmızı çizgimizdir. Bizler almayı değil kesinlikle hak ederek almayı düşünen insanlarız. Ve bizi teveccüh ettiniz, geldiniz için, ziyaretinize geldiğiniz için ayrıca teşekkür ediyoruz size arkadaşlara, bütün diğer teşkilat arkadaşlarımıza. Biliniz ki bizler arkanızdayız. Biliniz ki sizlerle omuz omuza mücadeleye hazırız. Biliniz ki burası da sizin yerinizdir. Teşekkürler. Sağ olun, teşekkür ederiz.”

Son olarak konuşan Bayram Erkut’da şunları söyledi: “Emeklilikte huzur için, insanca, hakça bir yaşam için, yaşamda onur için, emeklilikte güvence, gelirde adalet istiyoruz.

Ulu Önder Atatürk’ün söylediği gibi bir yaşlı, yaşlı vatandaşlarımıza ve emeklilerimize karşı tutumu, bir yaşlını ve emeklilerimize karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli iişaretidir. 23.000-30.000 TL ile geçinmeye çalışan emeklilerimizden emeklilerden huzur ve insanca yaşama, yaşamak beklenir mi? Tabii ki hayır. Biz emekliler olarak bölgemiz milletvekillerine sesleniyoruz Keşan’daki emekliler olarak ve bunlardan arzu ediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından emeklilerle ilgili yapılacak bu günlerde yapılacak olan iyileştirmede sesimiz olun ki bizler de sandıklarda sizlerden sesi olalım.”

Ziyaret gündem ile ilgili görüşmelerle sona erdi.

ERDOĞAN DEMİR

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL